fbpx

Öğrenci Olmak İçin Dünyanın En iyi 10 Şehri!

Öğrenci Olmak İçin Dünyanın En iyi 10 Şehri!

Bir öğrenci için o şehrin en iyi öğrenci şehri olmasını sağlayan konular nelerdir? Çok gezebilmek, eğlenceli bir şehir olması, geniş imkanların olması, ucuz olması, iş olanaklarının fazla olmasıdır değil mi?

QS organizasyonuna göre “En İyi Öğrenci Şehirleri” listesini oluşturan üniversite sıralamasında, bir şehri en iyi öğrenci şehri yapan sıralamalar arasında şu maddeler yer alıyor; şehirde kaç iyi üniversite yer aldığı, şehirde yaşayan öğrencilerin sayısı ve çeşitliliği , şehrin çekiciliği, bölgedeki şirketlerin faaliyetleri ve iyi bir yaşam standardına uygun fiyata sahip olmak olarak sıralanıyor. 

Listede gözünüzü korkutacak şehirler olsa da hepsinin birbirinden ayrı avantajı var. İşte dünyanın en iyi 10 öğrenci şehri!

1.Paris

Paris her ne kadar aşıklar şehri olarak aklımızda kalsa da tam bir öğrenci şehri diyebiliriz. Paris, Fransa’nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezidir. Sen Nehri’nin üzerine, Paris Havzası’nın ortasına kurulmuştur. Paris’te ikamet edenlere Parisien(ne) diye hitap edilir. Bilim, kültür, sanat alanlarında da dünyanın önde gelen merkezlerinden birisi olarak kabul edilen Paris, yaklaşık 2000 yıllık bir tarihe sahiptir. Paris bir çok açıdan New York, Londra ya da başka bir Avrupa şehrinden daha çok havasında ve hızlandırılmış bir atmosfere sahiptir.

2.Melbourne

Melbourne, Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti ve 3.7 milyon nüfusuyla ülkenin ikinci en kalabalık şehridir (2006 sayımına göre). Dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında yer alan Melbourne, aynı zamanda heyecan verici bir yerdir. Hareket, kültür ve eğlence dolu canlı ve çok kültürlü bir şehirdir. 

Ekonomik açıdan son derece gelişmiş bir şehir olan Melbourne, aynı zamanda spor şehri olarak da bilinmektedir ve Avustralya’daki büyük spor müsabakalarına ev sahipliği yapmaktadır.

3.Tokyo

Japonya’nın başkenti ve Asya’nın en önemli kentlerinden biri olan Tokyo, uluslararası alanda başarılı 10 üniversitesiyle, yüksek yaşam standartları iş ve staj olanakları ile bir öğrencinin okuyabileceği en iyi şehirler arasında yer alıyor.

4.Sydney

Aile baskısı, bunalmışlık, depresyon üzerinize geliyorsa başka şehire de gitmek seni kurtarmaz üniversiteli sana başka bir kıta lazım! Denizden, kumdan ve tatilden vazgeçemem diyorsanız okyanusun kıyısına neden gitmeyesiniz yani? Sydney, Avustralya’daki en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Ülkenin ekonomik dahil her açıdan merkezi olmasına rağmen gerçekte başkenti değildir. (Başkent Canberra’dır.) Jackson Limanı’nın kıyılarında kurulmuştur. Sidney kültürü, Dünya’nın en büyük doğal limanı olan Sidney Limanı ve sahilleriyle gidilebilecek en güzel turistik şehirlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Görülecek yerleri arasında, Sidney Limanı (Sydney Harbour), Rocks, Sidney Kulesi (Sydney Tower), Darling Harbour, Circular Quay, Sidney Akvaryumu, Botanik Bahçesi, Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi, Taronga Hayvanat Bahçesi, Çin Bahçesi, Plajlar, Bondi Plajı, Blue Mountains (Mavi Dağlar)’dır.

5.London

Kuşkusuz her öğrencinin hayali olan bir şehir Londra. Londra, İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ların başkentidir. 0 derece meridyeninin geçtiği Greenwich Londra yakınlarındadır. Londra dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden biridir. Londra metrosu, dünyanın en eski metrosudur. 1863 yılında Metropolitan Railway ismiyle açılmıştır. 

Yıllar boyu farklı dil, din, ırktan insanları içinde bulundurup kültürlerini kaynaştıran Londra; havasının tüm kasvetine rağmen yaşamaktan zevk alınabilecek, cıvıl cıvıl, renkli bir şehirdir. İngilizce eğitiminin 1 numaralı merkezi olmasıyla da İngiltere’nin en çok rağbet edilen şehridir. Aynı zamanda Londra Avrupa Birliği’nde kişi başına düşen gelirin en fazla olduğu bölgedir. Kültür, eğlence, eğitim ve işin fazlasıyla bir arada olduğu bir şehir istiyorsanız Londra tam size göre!

6.Singapur

Singapur, Endonezya ve Malezya toprakları arasına sıkışmış, küçücük bir ada devletidir. Nüfusun çoğunluğunu teşkil eden Çinliler, beş ana grupta toplanırlar ve beş büyük lehçeyi kullanırlar; Hokkien, Cantonese, Teochev, Hainanese ve Hakka. Bunlar genellikle Konfüçyüst, Budist veya Taoisttir. Singapur ekonomisinin büyük bir kısmı ticarete dayanır. Ayrıca ulaştırma, bankacılık, sigortacılık, haberleşme, tamirat ve depolama gibi hizmetlerden de önemli ölçüde gelir elde edilmektedir.

7.Montreal

Quebec eyâletinin en büyük, Kanada’nın ise ikinci büyük kentidir. Kent, Paris’in ardından dünyanın Fransızca konuşan en büyük ikinci kentidir. Şehir, 1976 Yaz Olimpiyatları ve Expo 67 gibi birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmıştır. 

Gezilecek birçok yeri ile öğrenciler için adeta bir harita niteliğinde. Görülmesi gereken yerlerden bazıları; Jardin Botanique de Montreal (botanik park) – Vieux-Montreal (eski şehir) – Basilique Notre-Dame (bazilika) – Mont Royal – La Ronde Amusement Park (eğlence merkezi) – Place d’Armes (eski şehir meydanı) – Rue Ste.Catherine (yeme-içme,alışveriş caddesi) – Quais du Vieux-Port de Montreal (eski liman) – Place Jacques-Cartier (eğlence-alışveriş merkezi) – City Hall (idare binası) – Chinatown (Çin mahallesi) – Marche Bonsecours (eski pazar) – Parc Olympique (olimpiyat parkı) – Marche Atwater (bit pazarı)’dır. 

8.Hong Kong

Hong Kong; Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve 235 kadar küçük adadan meydana gelmiştir. Hong Kong, Asya’nın en büyük serbest pazarı ve limanı, en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezidir. Durum böyle olunca üniversite öğrencileri için tam bir hazine haline geliyor. 

Hong Kong, Çin’in kuzey kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihine kadar İngiliz Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken, bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur. Bu sebeple Hong Kong’ta yaşam Çin ve İngiliz yaşam tarzının karışımı gibidir.

9.Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin QS Dünyanın En İyi Öğrenci Şehri sıralamasında 16. Sırada yer alıyor. Şehirde 3 üniversite bulunmaktadır. Bunlar; Freie University of Berlin, Humbolt University of Berlin, Technical University of Berlin.

Berlin’de öğrenci yaşamı hem hayat şartları hem de okul ücretleri açısından avantajlı. Eğer maddi imkanlarım kısıtlı diyorsanız Berlin’de bulunan üniversitelere göz atabilirsiniz.

Özellikle Humbolt Üniversitesi Çevre Mühendisliği ve iklim değişikliği konusunda ön plana çıkmaktadır. Freie University of Berlin de sosyal bilimler, tarih ve sanat konusunda size üst düzey eğitim imkanı sunmaktadır.

10.Seoul

G.Kore’nin başkenti Seul, 14 üniversitesi, teknoloji devi firmalar ile öğrenciye sunduğu iş imkânları, yaşam kalitesi ile okumak için heyecan verici bir kent.

Şu yazılar da ilgini çekebilir;

https://www.etkinkampus.com/ilk-is-gununde-asla-soylenmemesi-gereken-10-cumle/2021/05/05/

https://www.etkinkampus.com/yaratici-dusunme-nedir-yaratici-dusunmek-icin-4-adim/2021/05/04/

https://www.etkinkampus.com/ingilizcenizi-gelistirebilmeniz-icin-7-ucretsiz-kurs/2021/05/01/

Bu Yazıyı Paylaş
Yorum Yap