fbpx

“2023 Benim Yılım Olsun!” Diyenlere Etkili 5 Madde!

HERKES BURAYA BAKSIN! 2023 SLOGANINI SÖYLÜYORUM: ‘’HAYAT SANA NE NE YAPARSA YAPSIN SEN ONA KADEH KALDIR!’’

Selam! Nasılsın? Umarım çok iyisindir. Yeni yıl heyecanı seni sardı mı? Ne yalan söyleyeyim ben şimdiden kendime tutamayacağım sözler vermeye başladım bile. Neden böyle diyorum? Çünkü her yıl aynısı oluyor. Bence bu döngüyü artık kırmak lazım. Belki birbirimizden cesaret alırız, ne dersin?

Aralık benim en sevdiğim ay. Özel bir gün yok, bir şey yok, bir anlamı yok ama kendimce anlam aramaya çalıştım sanırım. Her yıl bu ayda sanki bütün yıl tuttuğum günlüğün son sayfasını yazıp tozlu arşive kaldırıyor ve yeni deftere geçiyormuş gibi hissediyorum. Temiz sayfaları ve yeni defterleri severim. Sen sever misin?

Şimdi derin bir nefes alıp arkana yaslan ve bu yazıyı okurken düşün: Bu yıl neler yaşadın?

Ben başlıyorum. Hayal kırıklığı, çok sevgi, üzüntü, mutluluk gözyaşları, kalp kırıklığı, sonsuz umut, zaman zaman yalnızlık ve çokça şans! Bakıyorum da bütün duygular dengede gitmiş bende bu yıl. Bu yazıyı okuyorsan eğer, benim de senden alacağım çok tavsiye vardır elbet. Ama kendi deneyimlerimden yola çıkarak yeni yıl için kendine yapacağın ve ‘’bence’’ gerçekten inanarak, çabalayarak yaparsan hayatında fark yaratacak ufak önerilerden bahsedeceğim. O zaman başlayalım.

  1. Kabul et. Hayatın sana getirdiklerini, sana gelenleri, senden gidenleri, yaşadığın olumlu ya da olumsuz her şeyi… Kabul et. Çünkü; bunu yaptığında olayların aslında ne kadar büyük olsa bile kabul edilebilir olduğunu fark ederek yürümeye devam ediyorsun. Kabul etmek ve bilinçli olmak sana her zaman avantaj sağlar.
  2. Dengeli ol, dengede tut. Yaşamını, yaşamında seninle birlikte aynı yolda yürüyenleri, karşı yoldan gelerek sana katılanları, eğitim hayatını, iş hayatını, aşk hayatını… Dengede tut. Biri birinin üstüne çıkmasın. Yaşamdaki dengen bozulursa, peşinden çoğu şey bozulur. Denge her şeydir. Bütün dünyada olduğu gibi.
  3. Anda kal. Böyle deyince de çok psikolog gibi oldum değil mi? Ama klasik bir ‘’anda kal’’ maddesi vermedim sana. Bu yıl, yaşadığın her anın içinde ol. Yemek yiyorsan yalnızca yediğin yemeği düşün, film izliyorsan yalnızca filmi düşün, çok sevdiğin birisiyle vakit geçiriyorsan yalnızca onunla geçirdiğin vakti düşün. Çok zor. İnan bana, biliyorum. Ama yaşadığın anın keyfini almaya başladığın ve diğer her şeyi dışladığın o an, işte o an ‘’ben yaşıyormuşum.’’ diyeceksin. Sana söz.
  4. ‘’Bakmakla görmek aynı şey değildir.’’ demiş yazar. Sen de öyle yap. Yalnızca bakma, büyük resmi gör. Birisi elinde çiçek tutuyorsa arkasında sakladığı bıçağı gör mesela. Yağmurdan sonra çıkabilme ihtimali olan gökkuşağını gör. Hava çok soğukken dışarı çıksan da yürüyebildiğini, nefes aldığını gör. Yalnızca bakma… Gör.
  5. Ajanda kullanmayı dene. Şimdi sana bu maddeyi yazdım yazmasına da, ben kullanabiliyor muyum? Çok da değil. Aramızda kalsın ama ajandaya yazacak ve her satırını dolduracak kadar önemli bir hayatım var mı? Tartışılır. Ama planlamak güzeldir. Okuyacağın kitabı, yapacağın projeyi, sunacağın sunumu, gireceğin vizeyi, süreceğin ojeyi bile… Planlamak düzen demektir. Düzenli ol.

Yazmaya devam etsem biliyorum ki yüzlerce madde çıkarabilirim sana. Belki buraya kadar okumamışsındır bile. Ama okuduysan sana şunu söylemek istiyorum; çok değerlisin. Belki herkes için değil ama birileri için mutlaka değerlisin. Yalnızca bu yıl değil, her yıl bilmen gereken bir şey var ki; başkasının sana değer vermesini bekleme. Kendi değerinin ve özsaygının farkında ol. Çünkü bu ikisi olmazsa, yukarıdaki maddelere anlam veremezsin. Kendini aşağılama.

Üzüntülerinle de sev kendini, aşk acınla da.

Başarısızlığınla da ödüllendir kendini, başarınla da.

Kaybettiğin umudunla da çabala, hiç bitmek tükenmek bilmeyen umudunla da.

‘’O gün’’ ne yaşamış olursan ol, ‘’kendin için’’ gece çökmeden tebessüm edebileceğin bir sebep mutlaka bul. Mutluluğun seni seçmesini bekleme. Onu sen seç.

Sevgi, sağlık, başarı, şans ve ışıltıyla parlayacağın bir yıl geçirmen dileğimle!

Unutma, bu defterin sahibi sensin.

Sevgilerimle,
Mutlu seneler!


Aleyna Güntop
Linkedln: https://www.linkedin.com/in/aleyna-g%C3%BCntop-9b9989256

Bu Yazıyı Paylaş
Yorum Yap